Tűzvédelmi rendszerek

Tűzjelző rendszer

A tűz megelőzésének legegyszerűbb, leggazdaságosabb és legmegbízhatóbb módja a megfelelő tűzjelző rendszer létesítése. A mai modern füstérzékelők már néhány gramm anyag elégését képesek jelezni, a modern tűzjelző rendszerek képesek már a tűz kezdeti stádiumában jelezni, értékes időt adva az üzemeltető személyzetnek arra, hogy megfelelően tájékozódjon. A tűzjelzés kiértékeléséért, valamint az egyes vezérlések aktiválásáért a tűzjelző központ felel. Működési elvük szerint két főbb típusú tűzjelző központ van, a hagyományos, illetve a címezhető, analóg tűzjelző központ.

A korszerű füstérzékelők képesek különbséget tenni az üzemszerűen előforduló füst és a tűz által keltett füst között, így szinte kizárható a téves riasztás.

A korszerű tűzjelző rendszerek feladata nem merül ki az épület akusztikus riasztásában, hanem az épület számos berendezését képesek önműködően vezérelni. Ilyen vészeseti vezérlések lehetnek a liftek földszintre vezérlése, menekülési útvonalak szellőztetések beindítása, tűzszakaszok lezárása, hő és füstelvezető rendszerek vezérlése, stb.

Komplett szolgáltatásban végezzük tűzjelző rendszerek tervezését, engedélyeztetési eljárás lefolytatását, a rendszerek telepítését, a hatósági átadást, a kezelőszemélyzet oktatását, a törvény által előírt rendszeres karbantartást.

Gázzaloltó rendszer

Egy gazdasági társaság pénzügyi adatait, készletnyilvántartását, ügyfél adatokat, folyó munkáit, technológiai eljárásokat értékes elektromos berendezéseken, mint pl. számítógépeken tárolja vagy telekommunikációs berendezéseken folytatja, kapcsoló- és vezérlőberendezésekkel látja el, transzformátorok és különleges kockázati besorolású területeken végzi, mint pl. festék és habosított műanyag, hidraulikus berendezések, silók és porszűrők, nyomógépek, turbinák és archívumok alkalmazásával. Ezek esetleges elvesztése vagy kiesése komoly üzleti hátrányt okoz. Azonban a tűzkockázatot nem elegendő egy korai jelzést biztosító érzékelővel felügyelni, hanem automatikus beépített gázzal oltó rendszerrel kell kordában tartani.

A megfelelő korai tűzérzékelés, az automatikus oltás és megfelelő oltó közeg alkalmazása elengedhetetlen feltételei az adatai biztonságának.

Olyan oltó közeg mellett döntsön, amely garantáltan nem károsítja a berendezéseket, nem veszélyezteti munkatársai egészségét és az oltás után nyomtalanul, könnyedén eltávolítható!

A nagy érzékenységű oltásvezérlő rendszerek és az automatikus oltó rendszerek tervezése, megvalósítása komoly szakmai tudást, tapasztalatot, végzettséget követel.

A Lochner Kft. tervezése és telepítései során előnyben részesíti a Novec 1230 oltóanyag alkalmazását, ahol erre nincs szükség, ott az aeroszolos, sóoldatos oltó rendszerek alkalmazását.

Tűzvédelmi karbantartások

A Lochner Kft. a következő tűzvédelmi tevékenységek kivitelezéséhez, telepítéséhez, karbantartásához, javításához, felülvizsgálatához rendelkezik szakvizsgával:

  • Tűzgátló, füstgátló nyílászáró-szerkezetek beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők (4.)
  • Tűzoltó készülékek karbantartását végzők (7.)
  • Beépített tűzjelző berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők (8.)
  • Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők (9.)
  • Beépített hő- és füstelvezető rendszerek telepítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők (13.)
  • Erősáramú berendezések időszakos felülvizsgálatát végzők (14.)
  • Tűzgátló tömítések beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők (15.)
  • Tűzállóságot növelő burkolatok beépítését, karbantartását végzők (16.)

Szikraoltó rendszer

Mind az ipar, mind a mezőgazdaság számtalan területén találkozhatunk a legkülönfélébb anyagok, melléktermékek pneumatikus, tehát légáramlással történő továbbításával (faipar, élelmiszeripar, gumigyártás, műanyag-feldolgozás, pelletgyártás, vegyipar, stb.). Általában elmondható, hogy a különböző anyagok porai, így például a faporok a levegővel elegyedve tűz- és robbanásveszélyes keveréket képeznek.

A szikraoltó rendszerekről általánosan elmondható, hogy a pneumatikus szállító rendszerek tűz- és robbanás elleni védelmet ellátó megoldás rendszere.

A szikraoltó rendszerek érzékelőkből, az érzékelést kielemző központból, oltó rendszerből és a technológiát leállító egységekből épül fel.

Minden egyes telepítést komoly tervezés előz meg, mely során a technológiai folyamatok megismerése, méréseket követően kerül meghatározásra a szükséges érzékelők száma, telepítésük szöge, az oltófejek telepítésének száma, helye, rendszer nagysága, komplexitása, vezérlések meghatározása.

A Lochner Kft. tervezése és telepítései során előnyben részesíti a BEH86 szikraoltó rendszer alkalmazását.

Nagy utat tettünk meg, mire a vagyonvédelem és biztonságtechnika területén a magyar piac egyik meghatározó, élvonalbeli cégévé fejlődtünk. A cég növekedésének, illetve a termékek és szolgáltatások skálájának bővülésének köszönhetően mára teljes körű szolgáltatást tudunk nyújtani mind magánszemélyek, mind nagyobb vállalatok részére.