CCTV

Biztonsági kamerarendszer

A Lochner Kft. számos helyen telepít biztonsági kamera rendszereket a mindennapok során, olyan helyeken, mint bankokban, bevásárlóközpontokban, közterületeken, irodaépületekben, ipari létesítményekben, naperőművekben, de már a kisebb üzletekben, családi házakban is egyre gyakrabban alkalmazzuk ezeket a rendszereket.

Telepítéseink során szinte már csak az IP alapú technológiát választjuk, megbízhatóságuknak köszönhetően éjjel is tökéletes képet produkálnak a legújabb kamerák. Egyre sűrűbben telepítünk speed dome kamerákat, amelyek gyorsan mozgatható, zoomolható, akár 360 fokban körbe mozgatható kamera típusok, melyek személyek, gépjárművek folyamatos mozgásának figyelésére alkalmasak. A kamerák által felvett képtartományt rögzítjük vagy szerver alapon, vagy asztali, hálózati rögzítőre, melyben nagy számú, akár redundánsan tárolhatóak a felvételek, kamera számok függvényében több TB-nyi háttértárral.

A biztonsági célú hőkamerák a megfigyelő kamerarendszerek viszonylag új és gyorsan fejlődő ágába tartoznak. Bizonyos jellemzőiket tekintve messze túlszárnyalják az analóg és a hagyományos IP kamerák lehetőségeit is.

A hőkamera hőképet lát, tehát képes érzékelni az általa megfigyelt terület hőkibocsátását, az itt megjelenő emberek, állatok, járművek környezettől eltérő hőmérsékletét. Mindezt megjeleníti a látható fény tartományába átalakított képen, így mind éjjel, mind nappal ugyanazt a látható képet produkálja, ezáltal nagyban segíti az alakok felismerését, nem zavarja a képalkotásban a köd, a füst, a havazás, a szélsőséges időjárási körülmény, mint általában a hagyományos kamerákat.

A Lochner Kft. a leggyakrabban Hikvision, Intellio, Geovision márkájú kamera rendszereket alkalmaz telepítéseihez, melyek közül a partner igényeit szem előtt tarva választja ki biztonságtechnikai mérnökeink a legoptimálisabb megoldást, rendszert.

A kamera rendszerek képeinek analizálására egyik megoldása a Hikvision iVMS-4200 management szoftver, mely ingyenes, ennek számos alkalmazása megkönnyíti a felhasználó életét, de a nagyobb rendszereket (akár több ezer kamera) kiszolgálni képes professzionális szolgáltatást a HikCentrál nyújtja, mely programot az egyszerű kezelhetőség, stabil működés, gyors visszakeresés és riasztás menedzsment jellemez.

Másik általunk elismert menedzsmentszoftver az IVS4 rendszer, melyre akkor lehet szükség, ha szeretnénk látni az elkövetőt, kamerák között váltva követve őt, az intelligens élőkép vezérlés segítségével lekövethetjük a teljes cselekményt, a kiváltó személyt a megfelelő beállítások alkalmazásával.  Lehetőségünk van a kamerák közötti navigálásra úgy, hogy a kiszemelt személyt folyamatosan követjük, nem veszítve el őt a kamera képek határainál. Könyvjelző alkalmazásával egy eseményhez kapcsolódó folyamatot, akár több kamera általi rögzítését tudunk megjelölni, és későbbi felhasználáshoz eltárolni, bármikor visszanézhető állapotba rakni. Ha ezen könyvjelző általi eseményt hosszabb távon meg szeretnénk őrizni, akkor lehetőségünk van ezt hosszú távon tárolni a szoftveren belül. Ha több PTZ kameránk van, akkor lehetőségünk van a PTZ preset alapú visszajátszás funkcióra, mely nagyban segíti az őrjáratok szűkítésére. Megvalósulási dokumentációt is tudunk készíteni a szoftverrel, mely az üzemeltetők feladatát könnyíti meg. Lehetőségünk van kamera nevek szerinti keresésre, csoportos kamera beállításokra, több hetes időszak felvételein másodpercek alatt megtalálni egy adott esemény felvételét, vagy egy tárgy eltűnését, vagy odakerülését, mozgásokat. Kliensoldali azonnali mozgáskövetés, ráközelítés funkció, dinamikus visszajátszás, monitoronként 30 db full hd kamerakép is rendelkezésünkre áll ezen szoftver alkalmazásával. Hibaüzenetet kapunk e-mailen, ha egy kamera nem érhető el, nem írható a merevlemez, vagy lassú a NAS írása, megszakad a kapcsolat egy szerverrel. Lehetőségünk van hangsáv rögzítésre is, 3D-s térkép megjelenítésre, több kamerakép összefűzésével panoráma kép előállítására.

Nagy utat tettünk meg, mire a vagyonvédelem és biztonságtechnika területén a magyar piac egyik meghatározó, élvonalbeli cégévé fejlődtünk. A cég növekedésének, illetve a termékek és szolgáltatások skálájának bővülésének köszönhetően mára teljes körű szolgáltatást tudunk nyújtani mind magánszemélyek, mind nagyobb vállalatok részére.